sobota 5. února 2011

Queen rozjeli nový web...

V rámci oslav čtyřicátit byl po dlouhé době oživen oficiální web Queen. To je na jednu stranu zpráva jistě potěšující, na stranu druhou se tím pádem změnily i odkazy na diskografii a biografie kapely... A tím pádem je většina odkazů v mých předešlých (a také v několika předpřipravených) příspěvcích nefunkční... No, snad to časem napravím. Do té doby se můžete mrknout, jak se jim nový web vydařil.
***
Tak a je to. Odkazy napraveny a stránky lehce prohledány. Tvůrci se rozhodně se polepšili v sekci diskografie, kde přibylo mnoho zajímavých informací k albům. Kromě klasických studiových nahrávek zde najdeme i živé nahrávky, a to jak starší (Live Killers, Live Magic, Live At Wembley), tak i ty nověji vydané (Queen On Fire - Live At The BowlQueen Rock Montreal) a "současné" (rozuměj - s Paulem Rodgersem - Return Of The ChampionsLive In Ukraine). Nechybí zde pochopitelně ani výběry (Greatest Hits I, IIIII, eventuálně jejich společná Platinum Collection; Queen Rocks, Absolut Greatestnebo třídílná kolekce singlů... U každého alba je dlouhá stránka s informacemi, sekce "did you know" obsahující zajímavosti a potěší i tracklisting s krátkými (30s) ukázkami. Sekce "singles" odkazuje na SP desky vydané z příslušného alba. Všechny si pak můžete pochopitelně koupit (nabízeny jsou rovnou čtyři možnosti). Rozrostly se a zpřehlednily sekce biografií a tvůrci slibují v nejbližších měsících novinky, jako je interaktivní časová osa nebo nové sekce s médii. Nu, máme se nač těšit...

1 komentář:

michal řekl(a)...

Nevím, když jsem tam koukal, tak ten web nebyl moc funkční. Chtělo by to trochu zlepšit technickou stránku věci a ještě v ideálním případě dělat monitoring webu. Bez toho to prostě nepůjde, protože jinak se na ten web lidi nedostanou. Což je škoda, protože Queen je fenomén a já osobně je mám moc rád. ;-)